svart lime te

//Ljuvligt att kunna dela med sig av ett doftigt erbjudande från en kollega och bonde Zeenath Hasan. Denna text är ett utdrag från hennes keynote i en performativ middag på vår Groundingskonferens. Tack Zeenath!

Hur man tillagar svart lime te:

Gör en te-dejt med din irakiska granne.

Blanchera en hattfull av limefrukter i saltat, kokhett vatten lika länge det tar att tvätta händerna. Tvätttid: Hygiennivå-Covid.

Doppa limefrukten i ett isbad lika länge som det tar dig att gå från bastun, doppa dig i vinterviken, duscha och gå in i bastun igen.

Torka limefrukter torrt.

Nu har du två val.

Den ena involverar solen, den andra en kombination av sol och ugn.

När du torkar med solen, placera limefrukter på ett galler på en inomhusyta som värms upp av solljus. Beroende på omgivande temperaturer tar denna process mellan 2 till 3 månader. Träna fingertopparna dagligen genom att vända lime minst en gång om dagen.

Vid torkning med kombination av sol och ugn, placera limefrukter i varm ugn vid 70°C i upp till 2 till 5 dagar. För att motverka beroendet av elektricitet, placera limefrukter i en varm ugn efter middagen och placera dem i solljus.

Limefrukterna är färdiga när dom är pingisboll-lätt, låter ihålig när man knackar med knogarna och insidan är torr och fjällig. Du kommer att veta genom att skära upp en av de färdiga.

Få lowdown på Limo-ki-Chai från din granne över high tea med mördegskakor.

(Zeenath Hasan, dec 2022)